WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tamnavulin 1977 Inchedemmie Dew

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, september 12, 2017 07:12:26

Distilleerderij: Tamnavulin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tamnavulin 1977 Inchedemmie Dew, Private Bottling for A. Gray Esq. Inchedemmie Villa, Forres, Elgin
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Esquire

Over deze botteling kon ik maar weinig informatie vinden. Blijkbaar liet een zeker meneer Gray deze bottelen voor zijn Inchedemmie Villa in Forres, nabij Elgin. Geen flauw idee wie meneer Gray is of was, maar aan de fles te zien werd dit reeds begin jaren '90 van de vorige eeuw gebotteld.

Hij ruikt betrekkelijk jong met zoete mout, gele appeltjes, perzik en paardenbloemen. Erg zacht en volledig verstoken van kruiden.

Hij is verrassend olieachtig en vertoont meteen een prikkel van het hout. Peper en gember, maar ook zoethout. De appeltjes keren weer en worden nu bijgestaan door enkele citrustoetsen. Grapefruit, zelfs. Een klein beetje vanille en hint van witte, droge sherry.

De afdronk is middellang op citrus en zoethout.

Ik ga er vanuit dat meneer Gray - die toch Esquire aan zijn naam mocht toevoegen, wat betekent dat hij een hoge sociale status geniet - dit als aperitief schonk aan de gasten op zijn villa. Ik heb al slechter dingen geproefd. Met dank aan The Green Man voor het sample.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-12-2016
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)