WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tamnavulin 12 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, september 11, 2017 07:19:06

Distilleerderij: Tamnavulin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Tamnavulin 12 Year Old, OB 2005
Kleur: zonlicht
ABV: 40%

Tam of delicaat?

Deze Speysider - waarvan Whyte & Mackay de eigenaar is - werd in 2005 gebotteld en is vandaag de dag nog wel te vinden, maar wordt niet meer vermarkt. Er zijn niet zo veel officiële bottelingen, maar bij de onafhankelijken vind je hem wel makkelijk. Dit is hoe dan ook een echte instapper.

De neus is erg braaf, zoet en een beetje tam, als u begrijpt wat ik bedoel. Zoet en toegankelijk, maar erg weinig aan de gang. Wat wit fruit en citrus, vanille, suikers en gummi bears. Gedroogd gras.

De body is erg licht, verstoken van kruidigheid (nou, met een beetje goede wil heb je helemaal op de achtergrond wel een beetje zoethout) en vooral zoet. En een tikkeltje herbaal. Ik zei het al: tam. Of moet ik dat politiek correct eerder delicaat noemen? Nee, hij is tam. Hier is echt weinig aan de gang.

In de middellange afdronk krijg ik nog graankoekjes met noten en wat honing.

Wie nog nooit een single malt geproefd heeft, kan je hiermee misschien nog wel een plezier doen. Maar voor mensen met een beetje ervaring is dit een teleurstelling.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)