WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Gordon's London Dry Gin 1950s

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, augustus 09, 2017 21:09:58

Distilleerderij: Cameron Bridge
Regio: U.K.
Fles: Gordon's London Dry Gin, OB 1950s
Kleur: clear
ABV: 47,3%

Lentebloesems

Gordon's is nog steeds één van 's werelds best verkopende gins. En dat al decennia lang. Vandaag de dag wordt hij gestookt in de Cameron Bridge Distillery van Diageo naar een recept van 250 jaar geleden. Ik kreeg onlangs de kans te proeven van een oude fles uit de jaren '50 van de vorige eeuw. En hoewel de standaardsterkte van de gin vandaag de dag 37,2% is (ingevoerd in 1992) was dat toen nog 47,3%. Spijtig genoeg kreeg ik niet de kans hier een G&T mee te maken - wat ik uiteraard begrijpelijk vond. De fles was al bijna leeg, dus moest ik het met één sample stellen.

Een zachte, bitterzoete neus op jeneverbes en pompelmoes is mijn deel. Hij is licht floraal op lentebloesems en dennennaalden. Hij heeft ook iets stoffigs, maar dat is wellicht omdat hij al zo lang op een bijna lege fles zit. Een eerder klassiek profiel.

Hij is nog heerlijk romig en bitterzoet, zoals het een goeie gin betaamd. De jeneverbes zit duidelijk vooraan, samen met allerlei citrusfruit. Er zit een snoeperig kantje aan, ook. De kruidigheid is eerder zacht, met enkel een hint van koriander en wat peper.

De afdronk is langer dan verhoopt en mooi warmend. Een bitterzoet uiteinde met iets wat me aan mezcal doet denken.

Ja, een gin van meer 60 jaar geleden, het belandt toch niet elke dag in je glas. Bedankt, Emile!

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)