WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Wagging Finger Quercus Rubra Fino

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, augustus 06, 2017 19:30:53

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Wagging Finger Gin Quercus Rubra Fino (batch 1, bottle 279)
Kleur: zonlicht
ABV: 44%

Favoriet

Hola! De American Oak van Wagging Finger, die me erg in de smaak viel, heeft al een broertje in de vorm van de gloednieuwe Wagging Finger Quercus Rubra Fino. Het is de klassieke Wagging Finger gin die nog een half jaar rijpte op voormalige Fino sherryvaten. U leest het goed: zes maanden (de American Oak was zes weken). Dus de invloed van het vat gaat wellicht een speciale twist geven aan deze gin.

De neus begint verrassend zoet en een beetje snoeperig, maar dat maakt betrekkelijk snel plaats voor een heel interessante - en een beetje onverwachte - zilte toets. Alhoewel. Het gaat wat op en neer. Elke keer als ik mijn neus in het glas steek, lijkt het wel te veranderen. Het enige dat niet veranderd is dat de jeneverbes, de koriander (heel prominent) en de kardemom hun werk weer gedaan hebben. Erg leuk op de neus, zoveel is zeker.

Hij is lekker zacht en toch kruidig. En ook best romig, hoor. Opnieuw houdt de jeneverbes zich koest ten voordele van het zoete van het Fino-vat. Het ziltje is nu moeilijker te ontdekken, maar dat doet geen afbreuk. Integendeel. Hij is heerlijk mondvullend en krachtig, maar vooral bijzonder smaakvol. Dit is wederom geen klassieke gin, maar een klein kunstwerkje.

In de afdronk krijg ik, naast veel kruiden zoetigheid, een mooi bittertje op het sterfbed. Precies zoals het hoort.

De basisgin van Wagging Finger is simpelweg geweldig goed, zoveel is nu wel zeker. Zowel op de Amerikaanse eik als op dit Fino-vat blijft hij mooi overeind, terwijl hij toch zijn eigen aard niet loochent.

GIN & TONIC

Ik vind het absoluut niet erg om hier een G&T mee te maken, maar in alle eerlijkheid vind ik ook deze weer zo lekker, dat ik hem liever puur (met twee blokjes ijs) drink. Hij is zo verdomde smaakvol. Maar goed: we gebruiken veel ijs, een schijfje appelsien en een takje rozemarijn en gieten hier een lekker gekoelde Fever Tree Clementine bij. Het resultaat is een zomer snoepje.

Goh, dit is een waar snoepje in je glas dat me de hele zomer lang zal doen genieten. Dat maakt dat Wagging Finger erg snel stijgt in mijn lijstje van favoriete gins.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)