WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Wagging Finger 3

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, augustus 05, 2017 18:51:16

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Wagging Finger Gin Excercise V3.0 (batch 1, bottle 607)
Kleur: clear
ABV: 44%

Instant Classic

Enkele maanden geleden lanceerde Erik Molenaar van Wagging Finger Distillery de nieuwste versie van zijn populaire gin voor. En niet één, maar twee nieuwe flessen, zo bleek. De eerste release, met de rode was, vond ik absoluut geweldig, maar de tweede, met de purperen was, is zo mogelijks nog beter. Oefening baart kunst? Dan zal het met deze Excercise 3 wel snor zitten. Erik vroeg feedback aan zijn klanten en tweakte het recept van zijn gin op basis daarvan. Er werden dus geen nieuwe botanicals toegevoegd, maar wel met de verhoudingen gespeeld. En deze derde, met een frisgroene wassen dop, wordt bijgevolg de nieuwe standaard. Aan de slag!

De neus is fris en romig tegelijk. De hoofdrol wordt opgeëist door jenever en koriander. Bijrollen zijn weggelegd voor de kardemom en citrusschillen, maar deze is toch weer iets anders dan zijn voorgangers. Het verschil is subtiel, maar als je ze naast elkaar zet, valt het op dat deze wat meer groene toetsen heeft, als u begrijpt wat ik bedoel. Wat aardser. Een instant classic, wat mij betreft.

Oh, heerlijk romig op smaak. De zoetigheid van de kaneel is onmiddellijk present, mooi tegengas gegeven door de kardemom en de jeneverbessen. Het pepertje komt wat aan de late kant, maar zorgt toch voor een mooie pittigheid.

Pas in de lange afdronk, die heerlijk zoet begint, eisen de jeneverbessen terug hun plek op en doen hem een licht bittere dood sterven - precies zoals het hoort!

Hou je van een klassieke gin, die je met een blokje ijs rustig kan sippen op een zonnig terras? Zoek dan niet verder. Deze is simpelweg perfect.

GIN & TONIC

Zo'n lekkere gin, daar durft ik geen al te aromatische tonic tegenaan smijten. Dus hield ik het erg simpel. Veel ijs, een schijfje limoen en wat jeneverbesjes en de gewone Schweppes tonic. Resultaat? Heerlijke verfrissende gin & tonic die een glimlach op mijn tronie schildert.

Hoewel de verschillen tussen de Wagging Finger gins erg klein zijn, is deze Excercise V3.0 de beste van de drie, naar mijn (on)bescheiden mening. Hij mixt heerlijk tot een zomerse G&T, maar stiekem sip ik hem het liefst puur.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)