WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Ginderella Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, augustus 05, 2017 08:50:47

Distilleerderij: Ginderella
Regio: Gent, België
Fles: Ginderella Gin
Kleur: clear
ABV: 40%

Onkruid vergaat niet

Een gin uit Gent?! Gestookt van... onkruid?! De Gentse stadsecoloog Geert Heyneman plukte (on)kruiden zoals Robertskruid, Japanse duizendknoop, kleine varkenskers en nog veel meer en ging aan de slag met zijn distilleerketel. Niet minder dan 9 extracten gingen in de gin, allemaal geplukt en in rond Gent (op de peper en kafferlimoen na).

De neus is erg kruidig en heeft iets... euh... iets wat me aan rottend hout of plantenresten doet denken. Wacht, ik weet het: een bloemenboeket dat te lang is blijven staan. En nee, dat is niet mijn geest die me parten speelt omdat ik weet dat hij van onkruid gestookt is. Of toch? Ik vind het apart en interessant, maar echt lekker? Nee, dat niet. Hij stinkt een beetje.

Op smaak is het allemaal prima, zij het misschien een beetje eenvoudig. Wat doordeweeks, zeg maar. Er is niets dat er echt uit springt en daarom verliest deze gin - die toch een heel sterk verhaal heeft, zeg nu zelf - wat van zijn glans. Hij is bitterzoet met de nadruk op citrus en peper.


De afdronk is middellang, waarbij vooral de peper wat blijft nazinderen.

GIN & TONIC

Munt en citroen en flink wat ijs gingen het glas in, alvorens de Ginderella werd gemixt met de Syndrome Raw, een Belgische tonic die ik echt wel op prijs kan stellen. Het resultaat was een een frisse cocktail op smaak, maar de geur werd mogelijks nog erger. Putgeurtje kreeg ik nu. Gelukkig was er niet van te proeven.

Leuk verhaal en leuke gin, maar wel een stinkertje...

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)