WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Vordings Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, augustus 04, 2017 17:25:59

Distilleerderij: Vordings
Regio: Amsterdam, Nederland
Fles: Vordings Gin
Kleur: clear
ABV: 44,7%

Cederhout

Vordings is een Nederlandse gin, uit Amsterdam meer bepaald (nou, ja, hij wordt gestook in Schiedam), die zich onderscheid door het feit dat hij naast jeneverbes, appelsien en kaneel, ook rood cederhout als botanical gebruikt. Op het gerenommeerde IWSC (International Wine and Spirits Competition) ging hij met een zilveren medaille aan de haal.

Hoewel de eerste snuif klassiek start, krijg je vanaf de tweede toch dat mooie rokerige van het cederhout. Ook iets wat me aan kaneel een gember doet denken. Dit is best aromatisch.

Hij is romig op smaak en bijzonder zacht. Flink wat jeneverbes en citrusschillen, gevolgd door dat rokerige karakter van het cederhoud. Ja, dit is erg mooi.


De afdronk is verrassend lang en kruidig met wat koriander op het sterfbed.

GIN & TONIC

Ik garneerde mijn glas met wat schijfjes rode appel en overgoot mijn Vordings Gin met Belgische tonic Syndrome Velvet. Ik beken, ik hield me niet aan de standaard 1/3 gin en 2/3 tonic verhouding. Het was eerder 40% gin en 60% tonic. Het werd een frisse, zomerse - ietwat florale - maar zeer lekkere G&T.

Eén van de betere gins die ik de afgelopen weken proefde, moet ik zeggen. Heerlijk puur en prima in een G&T.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)