WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Livin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, augustus 04, 2017 07:20:50

Distilleerderij: De Moor
Regio: België
Fles: Livin Gin, 50cl
Kleur: clear
ABV: 46%

Klassieke Aanrader

Livin Gin is er eentje van eigen bodem en werd ontworpen door de uitbater van een wellness centrum in Sint Lievens Houtem, Steven De Backer. Hij werd gelanceerd in 2015. Ondertussen zijn er zelfs al drie verschillende beschikbaar. Maar wij beginnen met de 'gewone' versie, gebotteld op 46%. Steven gebruikte voor zijn Livin Gin 11 botanicals, waaronder jeneverbes, koriander, rozemarijn, zwarte peper, citrus en lavendel.

De neus is klassiek, zoet en bitter tegelijkertijd, net zoals je van een goeie gin verwacht. De jeneverbes en citrus domineren, met een pittig gekruid randje.

Hij is in eerste instantie betrekkelijk zoet en zelfs wat romig. Mooie body (hoewel ik niet zeker weet dat je hiervan kan spreken bij een gin, maar who cares?). Wordt midpalate lekker bitterzoet. Prima.


De afdronk is heerlijk zacht en verrassend lang.

GIN & TONIC

Een mooie scheut Livin gin, een flink aantal ijsblokjes, citroen- en limoenschillen en de Fever Tree Clementine (waar topkok Sergio Herman ook zijn vinger in de pap had) en je krijgt een bijzonder tropische G&T, echt absoluut aan te raden. Fris, zoet, zomers met flink wat citrustoetsen.

Leuke gin om zo te proeven, maar hij combineert ook prima met tonic. Ik prefereer hem puur.

Geproefd door Mark Dermul op 01-07-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)