WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Yellowstone Select

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 17, 2017 07:45:41

Distilleerderij: Limestone Branch Distillery
Regio: USA
Fles: Yellowstone Select, Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Kleur: oud goud
ABV: 46,5%

Zwarte Gummi Bears

Yellowstone is een geval apart. Genoemd naar het nationale park met dezelfde naam, is dit eigenlijk een blend van verschillende Kentucky Straight Boubon Whiskey's, gebottled in Lebanon (Kentucky, uiteraard) door de Limestone Branch Distillery. De vier bourbons die hiervoor werden gebruikt zijn alle tussen de 4 en 7 aar oud, met iets meer rogge in de mix dan gebruikelijk en gebotteld op 93 proof. Er is dus wel degelijk een distilleerderij, opgericht in 2010. Hun Yellowstone Select verscheen voor het eerst in 2015, maar werd dus wel elders gestookt. Het is vooralsnog wachten op de eigen bourbon.

Mierzoete neus op karamel en vanille, met geprakte banaan met bruine suiker. Nog iets van zwarte gummi bears en zoethout.

Hij mocht iets meer body hebben. Ook op smaak is het vooral de karamel die de plak zwaait. Daarnaast wat eik, geroosterde noten (vooral pinda) en een hint van gesuikerde appelsienschil.

In de middellange finish wordt de eik iets kruidiger.

Alles bij elkaar is dit maar een heel gewone bourbon, hoor. Niks speciaals. In de States moet je toch zo'n 53 dollar ophoesten voor deze blend, wat niet goedkoop is.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-05-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)