WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Westland Peated

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juli 15, 2017 07:41:42

Distilleerderij: Westland Distillery
Regio: USA
Fles: Westland Peated
Kleur: goud
ABV: 46%

Eenvoud siert!

Ook bij Westland, in de Amerikaanse staat Washington, wordt geturfde single malt whiskey gemaakt.

De neus begint eerder gesloten, moet ik zeggen. En erg veel turf heb ik alvast niet. Niet dat ik dat verwachtte, maar toch. Hij leunt erg aan bij de American Oak, maar dan met een toefje rook. En iets herbaler. Wat meer bosgeuren, ook. Daarnaast nog altijd flink wat vanille en koffie.

Op smaak is de turf echter wel heel erg prominent en krijg erg veel aardse tonen. Ja, dit is wel heel erg lekker, hoor! Bijzonder zoet, bijna snoeperig, maar gewikkeld in een groots deken van rook en turf. Allesbehalve complex, maar eenvoud siert!

De afdronk is middellang, licht drogend, mierzoet en rokerig. Pas op het sterfbed krijg je wat kruidigheid van het hout.

Het was niet zo veelbelovend op de neus, maar op smaak is dit meteen mijn favoriet van de drie. Dat neemt niet weg dat hij, net als zijn twee broertjes, wat aan de dure kant is voor wat je krijgt.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)