WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Westland American Oak

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, juli 13, 2017 07:17:02

Distilleerderij: Westland Distillery
Regio: USA
Fles: Westland American Oak, OB 2013, 5.050 bts
Kleur: koper
ABV: 46%

Verbrande Amandelen

In onze contreien zijn er momenteel maar drie expressies van deze nieuwe Amerikaanse craft distillery beschikbaar: Westland American Oak, Westland Sherry Wood & Westland Peated. Laten we ze daarom maar snel op een rijtje zetten. Beginnen doen we met de American Oak, die net als zijn broertjes op 46% werd gebotteld. Deze rijpte op nieuwe Amerikaanse eiken vaten die een level 4 blakering kregen.

Nou, de neus is alvast veelbelovend. Ik krijg vooral koffie en chocolade, wat vanille en gebakken banaan. Weinig meer, maar dat is best oké, want dit is al een aangename neus.

Hij is heerlijk zacht op de tong. Erg zoet op vanille en banaan, maar met een vreemde twist. Ik moet denken aan verbrande amandelnoten. Er komt iets snoeperigs opzetten als van Haribo beertjes. En enkele lichte kruiden waar ik niet meteen de vinger op kan leggen. Interessant.

De afdronk is eerder kort op mokka en koffie.

Apart en zeker de moeite, hoewel ik 80 EUR voor een fles wel wat aan de dure kant vindt. Maar probeer hem zeker eens op een festival. Leuke boel.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)