WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Widow Jane 8 Year Old Cask #642

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juli 11, 2017 07:51:34

Distilleerderij: Cacao Prieto
Regio: USA
Fles: Widow Jane 8 Year Old Straight Bourbon, Cask #642
Kleur: brons
ABV: 45,5%

Rode Veters

Widow Jane wordt geproduceerd door Cacao Prieto, een distilleerderij in hartje Brooklyn, die haar leven gestart is al producent in cacao (zoals de naam al doet vermoeden), chocolade en allerhande likeuren. In de shop is ook een kleine, ambachtelijke distilleerderij ondergebracht waar bourbon wordt gestookt. De naam Widow Jane is dan weer afkomstig van de Widow Jane Limeston Mine in Rosendale (eveneens New York), waarvan het water afkomstig is om deze bourbon mee te versnijden. Voor de anoraks onder ons: de mash bill bestaat voor 75% uit maïs, 21% rogge en 4% gemoute gerst.

De mierzoete neus (die redelijk gesloten start) vertoont dan wel enkele bourbon trekjes, maar is daarnaast best apart te noemen met rozijnen en flink wat toffee, maar ook tabaksbladeren en de schil van rode appels. Hij heeft iets snoeperigs, ook. Maar hij is fruitiger dan menig bourbon die ik al proefde. Flink wat kersen. Ja, ik vind dit een erg leuke neus.

Het mondgevoel is aan de lichte kant, maar dat maakt deze helemaal goed op smaak. Kersen, bloedappelsienen, rozijnen, rode veters (de snoep, u weet wel), tikkeltje munt en een enkele kruidnagel. Zacht, zoet en erg toegankelijk.

Op de middellange afdronk krijg ik nog wat nieuw leder, tuinkruiden en een licht bittere toets die het geheel mooi in balans brengt. Hij wordt ook iets kruidiger, nu.

Erg aangename verrassing hoor. Helaas amper aan te geraken bij ons. Als ik nog eens in New York ben, ga ik daar maar eens passeren. Bedankt, Jan!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-04-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)