WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Eagle Rare 10 Year Old

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 09, 2017 07:55:34

Distilleerderij: Buffalo Trace Distillery
Regio: USA
Fles: Eagle Rare 10 Year Old Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Kleur: brons
ABV: 45%

Marshmallows

De Eagle Rare is een merk - reeds op de markt sinds 1975 - van de Buffalo Trace distilleerderij in Kentucky. Hiervoor gebruiken ze de Mashbill #1, wat betekent dat er wat minder rogge in de mix zit. De bouron wordt op 90 Proof gebotteld, wat zich vertaalt naar 45% ABV. Hij komt in een prachtige fles, overigens en kost amper 40 EUR, wat ik voor deze whiskey echt wel een bargain vind.

De neus is eerder subtiel en toch voldoende complex op toffee en sinasschillen, leder, honing en toetsen van eik. Iets van marshmallows verschijnt, samen met wat kruiden.

Hij is erg zacht en zelfs wat aan de droge kant met toetsen van eik, donker fruit, cacao en geroosterde noten. Maak daar gerust amandelen van. De sinasschillen en toffe van de neus tekenen ook hier present, maar de kruiden zijn een pak meer uitgesproken dan op de neus. Dat neemt niet weg dat dit een zachte en ronde bourbon is.

De finish is middellang en blijft zoet op voornamelijk toffee en honing.

Eigenlijk is dit een heerlijke, zoete en erg drinkbare bourbon. Zelfs wie niet van bourbon houdt, gaat deze wel lekker vinden, denk ik. Beetje een allemansvriend. Met dank aan Jan voor het sample.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)