WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Linkwood 9 Year Old 2008 Signatory for Flanders' Finest Cask Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juli 03, 2017 17:22:17

Distilleerderij: Linkwood

Regio: Schotland (Speyside)

Fles: Linkwood 9 Year Old 2008/2017 Signatory Vintage for Flanders' Finest Cask Selection

Kleur: zonlicht

ABV: 46%

Snoeperig

Onze Vlaamse whiskycollectief koos een wel erg jonge Linkwood uit. Deze werd gedistilleerd op 14 mei 2008 en gebotteld op 15 mei 2017. Dus het vaatje vierde net zijn 8e verjaardag. Hij rijpte op een bourbon barrel en werd versneden naar 46% zoals Signatory steeds placht te doen met zijn whisky in de Un-Chill Filtered Collection.

De neus is erg zoet, zeg maar snoeperig, op voornamelijk peren en appels, met een hint van perzik. Doet een tikkeltje aan jelly beans of Haribo beertjes denken, zo zoet is hij. En ook een tikkeltje waxy, wat ik wel leuk vind. Erg zacht gekruid.

Het mondgevoel is prima, best olieachtig. Zacht gekruid. Wat peper en nootmuskaat. Waar de neus, zacht en speels was, is de smaak best robuust. Dat had ik niet verwacht. Aangename verrassing. Hij krijgt ook een licht tropische toets als van ananas. Prettig drinkbaar.

Middellange afdronk die constant zoet blijft en waarin de kruiden langzaam wegsterven.

Gevaarlijk drinkbare Linkwood die je best niet op tafel zet tijdens een kaartspelletje, tenzij je vooraf uitgemaakt hebt dat ze leeg mag.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-06-2017

(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)