WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Elgin 30 Year Old 1986 Signatory for Flanders' Finest Cask Selection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juli 02, 2017 08:41:26

Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 30 Year Old 1986/2017, Signatory Vintage for Flanders' Finest Cask Selection
Kleur: zonlicht
ABV: 46,8%

Geweldig

Onze Vlaamse vrienden van Flanders' Finest Cask Selection hadden ook hun oog laten vallen op deze 30-jarige Glen Elgin, die op 11 september 1986 te slapen werd gelegd. Gebotteld op 10 mei 2017 is deze de volle drie decennia gerijpt op een hogshead. Hij is verrassend bleek, maar wel gebotteld op 46,8% vatsterkte.

Heerlijke neus, tikkeltje waxy en old school, op ananas en Sevilla appelsienen. Iets van zoete boter. Ik wordt getransporteerd naar de afdeling oude boeken van de locale bibliotheek. Stoffig, grassig maar heel erg uitnodigend. Wat heide en houtschaafsel. Onrijpe banaan. Iets van menthol en wat noten. Dit is behoorlijk complex.

Hij is zijdezacht op de tong. Zoet en bitter tegelijk, met een mooie kruidigheid die hem diepgang geeft. Het fruit van de neus keert weer, terwijl de menthol pure muntthee wordt. Citrus komt flink op zetten. Deze is mooi in balans, hoor. De eik is prima onder controle.

De afdronk is geweldig lang en kruidig, bitterzoet tot op het sterfbed, waar plots - tenzij ik het me heb ingebeeld - een verassend zilt element zich laat zien.

Wat een geweldige Glen Elgin, zeg! Wacht even... 145 EUR voor een fles? Dat is toch een grapje? Meenemen, die handel!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)