WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glen Elgin 18 Year Old 1995 A.D. Rattray

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juli 01, 2017 08:33:46

Distilleerderij: Glen Elgin
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Elgin 18 Year Old 1995/2014 A.D. Rattray, bourbon hogshead #1650, 288 bts
Kleur: goud
ABV: 57,9%

Wispelturig

Deze fles Glen Elgin zat wat verborgen tussen andere lekkernijen op de tafel van Jurgen's Whiskyhuis op het recente Global Spirits Expo in Antwerpen. Ik nam meteen een sample mee om in dit straatje van Glen Elgin te proeven. Hij rijpte 18 jaar lang op een bourbonvat en werd door A.D. Rattray op vatsterkte gebottled in 2014.

De neus is erg herbaal en bitterzoet. Ik moet denken aan stekelbessen en varens, overgoten met vanille. Maar het werkt prima. Dit ruikt erg lekker en uitnodigend. Daar komt langzaam wat banaan doorheen, alsook griesmeel (u weet wel, waar je smoelpap van maakt).

Hij is verrassend zacht op de tong en ook het alcoholpercentage zou je niet vermoeden. Nu meer zoet dan bitter, hoewel het op en neer gaat. Wel erg kruidig nu, zelfs een beetje pikant. Het hout wordt luid. De fruitigheid lijdt een beetje onder de krachtige kruiden en komen niet helemaal tot hun recht, ben ik bang. Karamel en honing proberen hem zoet te houden, maar langzaam maar zeker wordt hij erg herbaal en bitter. Jammer.

Hoewel de afdronk lang, warm en kruidig blijft, is hij iets te bitter naar mijn zin om helemaal te bekoren.

Een beetje een wispelturige Glen Elgin met een prima neus, oké smaakprofiel maar te bittere afdronk.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-06-2017
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)