WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Mark’s Whisky Ramblings 164: Eaglesburn 1 Year Old Aged Spirit ‘Xenna’

Mark's Whisky RamblingsGeplaatst door Mark Dermul za, juni 03, 2017 06:56:56

Een nieuwe craft distilleerderij in Nederland – Eaglesburn – is hard aan het werk met het te slapen leggen van spirit om als single malt te bottelen. Maar dat zal ten vroegste met Kerst 2018 gebeuren. Ondertussen produceert eigenaar Bart Joosten gin en rum. Maar je kan ook al kennis maken met zijn 1-jarige spirit die hij Xenna heeft genoemd. De spirit werd gedistilleerd op 6 april 2016, dezelfde dag dan zijn nichtje Xenna werd geboren. Ter ere van Xenna’s 1e verjaardag bottled hij de spirit op 1 april 2017.

Het zal nog vele jaren duren voordat Xenna zelf van de spirit kan genieten, maar wij hoeven gelukkig niet zoveel geduld te oefenen. En kijk! Ondanks de jonge leeftijd vertoont deze spirit al heel wat potentieel. Ik ben heel erg onder de indruk!  • Reacties(0)