WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Eden Mill Distillery

DistilleerderijenGeplaatst door Mark Dermul wo, februari 03, 2016 07:22:01

Eden Mill Distillery
St Andrews, Main Street
Guardbrigde, St Andrews
KY16 0UU
Scotland
www.edenmill.com
hello@edenmillstandrews.co.uk
Tel +44 1334 834 038

The Spirit of St Andrews

Het gaat goed met de whisky in de Lowlands. Onlangs werd nog aangekondigd dat Bladnoch verkocht werd aan een Australisch zakenman en dat ze, na zes jaar stilte, opnieuw in productie zal gaan. Maar ook kleine distilleerderijen steken de kop op. Neem nu Eden Mill in St Andrews, bekend van het golfterrein. Dit is een brouwerij en stokerij in één. Een craft distiller zoals dat heet.

De brouwerij ging reeds in 2012 van start en heeft al 9 bieren, waaronder een Pale Ale, Blond, Porter en IPA, op de (locale) markt. Maar sinds augustus 2014 zijn ze ook aan het stoken geslagen. Na de ontwikkeling van 5 gins is nu ook single malt aan de beurt. Gezien alles nog artisanaal gebeurt, zijn de geproduceerde hoeveelheiden klein. Zo stookt Eden Hill slechts 2.000 liter spirit per week.

Range

Het is even schrikken als je op de website plots ziet staan ‘be prepared to be disappointed’, tot je door hebt dat dit te maken heeft met de kleine hoeveelheden die geproduceerd worden en dus steeds uitverkocht zijn. Het gaat uiteraard om de Malt Spirit die ze reeds verkopen. Dit is inderdaad slechts een klein deel, aangezien de rest te slapen wordt gelegd om over drie jaar als single malt gebotteld te worden.

Ook al ligt Eden Mill in de Lowlands, de smaak die ze betrachten is naar eigen zeggen coastal highland style. Nog een paar jaar geduld.  • Reacties(0)