WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Groentenfestijn in ‘t Aards Paradijs

CulinairGeplaatst door Mark Dermul wo, januari 30, 2013 07:39:27

Af en toe verwennen we onszelf met een superdeluxe dineetje. Immers, Ilse en Mark, twee voortrekkers van Whivie, zijn in dezelfde periode jarig. Net als vorig jaar besloten we ook deze keer met onze respectievelijke partner naar restaurant ’t Aards Paradijs in Merendree te trekken.

De chef, Lieven Lootens, werd al verschillende keren verkozen tot ‘groentenkok van de Benelux’, dus besloten we vlees en vis te laten voor wat het is en een exclusief groetenmenu te nemen. Hoewel groetenmenu een vlag is die de lading absoluut niet dekt. Een superlekker zinnenstrelend en prachtig gekleurd festijn van groentjes komt al dichter in de buurt. Maar om het helemaal te vatten, moet je het gewoon geproefd hebben.

Een tweede reden om naar ’t Aards Paradijs te trekken is het feit dat Lieven zelf ook een begenadigd whiskyliefhebber is. In zijn restaurant nemen we steevast plaats aan de ronde tafel die pal voor de whiskykast staat. Terwijl de dames zich een glas champagne lieten welgevallen, kozen Niek en ikzelf als aperitiefje twee whisky’s uit. We deelden de Auchentoshan 16 Year Old 1988 bourbon barrel 4445 en de Strathisla 1967, gebotteld in 2004, van Gordon & Macphail.

Om een beschrijving te geven van de heerlijke menu die daarna ons deel was, met fantastische bijhorende wijnen, overigens, zou ons te ver leiden. U moet het vooral zelf gaan proeven. Maar laat ik u toch op z’n minst laten genieten van wat de revue gepasseerd is in enkele fotootjes.

Ondanks de schijnbaar kleine porties waren we meer dan voldaan tegen de tijd dat het dessert werd gepresenteerd. We konden nog lekker lang napraten bij de koffie (die constant werd bijgeschonken). Dat was voor Niek en mezelf ook het uitgelezen moment om nog een achterafje te laten schenken. We kozen voor de Midleton Very Rare, gebotteld in 2002 (in alle eerlijkheid omdat de fles zo goed als leeg was en Mark per sé het label wou, dus de lege fles ging mee). Daarnaast proefden we ook de Dufftown 15 Year Old uit de Fauna & Flora-reeks.

Tot slot kwam de chef zelf nog even aan tafel om twee dingen voor te stellen. Vooreerst zijn nieuwste creatie, een bio-biertje gerijpt op PX sherryvaten, dat de naam Angelo meekreeg en binnenkort in zijn restaurant beschikbaar zal zijn (maar vraag er gerust al naar).

Ten tweede zijn plannen voor een volledig nieuw concept in het Gentse. Binnenkort zal in de Jan Breydelstraat, vlakbij het Gravensteen, een nieuwe restaurant de deuren openen onder de naam Naturell (waarbij de dubbele L op het einde verwijst naar de naam van de chef). Ik meen reeds te weten waar we volgend jaar gaan dineren!

  • Reacties(0)