WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciƫren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Royal Stuart Rare Old Quality

Auld BlendsGeplaatst door Mark Dermul wo, februari 23, 2011 07:58:19

Bottelaar: Stuart & Company Ltd
Regio: Glasgow
Fles: Royal Stuart Rare Old Quality
Kleur: stro
ABV: 43%

Elexir

Over deze Royal Stuart valt ook al niet zo heel veel te vinden op internet. Ik vond nog deze oude fles (weliswaar uitverkocht), maar ben redelijk zeker dat het niet over dezelfde gaat. De fles waar mijn sample uit afkomstig is, ziet er toch heel anders uit.

Neus: zurige room met wit fruit (appel, peer), maar ook iets zoals natte kranten. Een tikkeltje karamel en wat rijpe banaan blijven op de achtergrond.

Smaak: heel romige aanzet maar doet echt aan de likeur Elexir d'Anvers denken. Banaan, gestoofd fruit, karton. Voelt een beetje 'vuil' aan in de mond.

Afdronk: kort en kruidig, licht prikkelend.

Dit is zeker geen grootse blend, maar wel interessant om eens geproefd te hebben. Helaas eerder een likeur dan een whisky.

Geproefd door Mark Dermul op 06-02-2011
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post850