WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park Single Cask #974

Tasting NotesGeplaatst door Niek Verniers do, januari 27, 2011 20:35:05

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: 12 Year Old (for Maxxium Netherlands, Cask #974)
Kleur: koper
ABV: 58,9%

Lekker, ech’ lekker!

Na een geslaagde editie van F.A.C.T.S. was het verzamelen geblazen ten huize Whivie. Tijd om met de crew terug te blikken op het leuke weekend met een stevige dram. Onze whisky-gabber Imanuel uit Nederland had een exclusief flesje bij zich: Highland Park 12 Year Old for Maxxium Netherlands, Cask #974.
Vandaag proeven we deze whisky opnieuw, op basis van een sample dat ik van Mark kreeg.

Deze niet bijgekleurde en op vatsterkte gebottelde Orkney whisky heeft een stevige body en neus. Aanvankelijk heeft deze Highland Park een gesloten neus, met veel alcohol. Niet onlogisch met een ABV van meer dan 58%. Na enkel minuten wordt de nose zeer kruidig. Warme geuren van kaneel, karamel en chocolade vullen de snifter. Er zijn ook zoete toetsen van mout en hop in het glas.

Deze whisky heeft een complexe palate. Zowel fruitige als ‘cereal’-smaken tintelen in de mond. Wij proeven gedroogd fruit, mout, granen, vanille en een streepje sherry. Ook de chocolade uit de neus komt hier terug.

De lange finish is dan weer wat houtachtig met toetsen van kastanje, vette noten en zoethout.

Deze Highland Park Single Cask #974 is zeer mooi gebalanceerd. Wij vonden het zonde om deze cask strenght aan te lengen met water; en genoten van deze whisky aan de volle 58,9% ABV. Soms is het niet slim om ergens te veel woorden aan vuil te maken: Deze whisky is eenvoudig weg lekker, echt lekker!

Score: 82

geproefd door Niek Verniers en Ilse Everaert op 19-01-2011

  • Reacties(1)//blog.whivie.be/#post808