WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Smoking Buffalo 2nd Edition

AankondigingenGeplaatst door Mark Dermul za, januari 22, 2011 12:00:24

De eerste editie van Buffalo Smoke, een fantastische Bowmore uit 1999, was een instant hit en in no time uitverkocht. Een vervolg kon dan ook niet lang uitblijven. Het werd een uitzonderlijke single malt:

Highland Park 1998/2011 13yo Smoking Buffalo 2nd Edition, Whisky Import Belux & The Bonding Dram, Cask 717, 56,5%, 288 bts

Morgen, zondag 22 januari 2010, wordt hij officiëel voorgesteld op een persconferentie in het Jules Ottenstadion, vlak voor de topper AA Gent - Sporting Lokeren. Hopenlijk hebben de spelers niet al te enthousiast geproefd alvorens aan de aftrap te komen.

De tweede editie van Buffalo Smoke kon dan ook niet uitblijven, want AA Gent doet het goed. Daar zal iedereen het toch mee eens moeten zijn. Om een succesvol traject te vieren zochten Bart van Whisky Import Belux en Jeroen van The Bonding Dram een excellent vat uit: cask 717, dat ze op vatsterkte van 56,5% lieten bottelen en voorzagen van het iconische en ondertussen beruchte Buffalo Smoke-label.

De gelukzakken die deelnamen aan Zoë's Birthday Tasting van afgelopen donderdag in Gent, konden deze Buffalo Smoke 2nd Edition al aan de lippen zetten en proeven dat het goed was.

Vanaf maandag zal deze te koop zijn bij The Bonding Dram voor een kleine 60 EUR. Wees er snel bij, want donderdag werden al heel wat flessen besteld en als ze alle 288 de deur uit zijn, is het uit met de pret.

Een waardige opvolger voor de Bowmore. Dikke proficiat aan Bart en Jeroen met de keuze van deze uitzonderlijke Highland Park.

May the Malt be with you!

  • Reacties(2)//blog.whivie.be/#post802