WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park 50 Year Old

AankondigingenGeplaatst door Mark Dermul do, oktober 07, 2010 22:10:04

Highland Park 50 Year Old is de oudste en meest prestigieuze release van deze distilleerderij op de Orkney Islands. Er werden slechts 275 flessen afgevuld. Van een Limited Edition gesproken…

Het is een vatting van vijf verschillende casks, die gedistilleerd werden in 1960, en werd gebotteld op een ABV van 44,8%.

De fles werd prachtig vorm gegeven door de Schotse Maeve Gillies, de internationaal bekende juwelenontwerpster die haar atelier in New York heeft. Met haar zilveren omhulsel voor de fles wil ze de invloed van de zee, wild weer en het passeren van de tijd op Orkney symboliseren.

De fles is sinds 5 oktober te koop via de shop… maar helaas wordt deze niet buiten het U.K. verscheept. Nou ja, ‘helaas’… Ze zou u ook maar liefst 10.000 pond lichter maken…

Hieronder alvast de officiële tasting notes:

Appearance: Clear and bright with burnished mahogany hues.

Nose: Complex and multi-layered; dusty wood and old tobacco pouch at first. Slowly the emphasis moves to fruit and spices; cooked damsons, raisins and nutmeg are all prevalent.

Palate: At full strength, it is rich and spicy with excellent tannins and notes of muscovado sugar to the fore with a hint of wax. When reduced, orange peel, camphor and cloves emerge.

Finish: Long and very spicy, slightly smoky remnants.

Zoals u al kan raden heb ik ‘m niet zelf geproefd… dus we zullen ze maar op hun woord geloven.

May the Malt be with you!

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post668