WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bunnahabhain 10 Year Old 2007 Feis Ile 2018

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, juni 28, 2019 07:30:46

Distilleerderij: Bunnahabhain
Regio: Schotland (Islay)
Fles: Bunnahabhain 10 Year Old 2007/2018, Feis Ile 2018, 1881 bts
Kleur: mahonie
ABV: 59.5%

Maggimix

Voor Feis Ile 2018 heeft Bunnahabhain 2 verschillende flessen uitgebracht: een tienjarige op oloroso en een 15-jarige op Spaanse eik. Ik kon de hand leggen op deze 10-jarige Moine en schonk hem tijdens mijn Feis Ile Masterclass in Gent. Hij kwam in de top drie terecht. Er werden 1881 flessen uitgebracht, verwijzend naar het oprichtingsjaar van de distilleerderij.

De neus doet in alle eerlijkheid in eerste instantie aan bouillon denken. Maggimix, zeg maar. Champignons, kruidenbouillon, leder en nieuwe turnpantoffels. Origine chocolade. Nat mos. Natte klei. Varens. Zelfs iets van koeienvlaai. Maar het werk. Daaronder zit wel wat donker fruit, maar het zijn de herbale toetsen die met de aandacht gaan lopen.

Op smaak krijg ik veel meer zoetigheid en fruitigheid. Denk rozijnen, pruimen en geroosterde amandelen. De kruidigheid is groots met kruidnagel, staartpeper, kaneel en koriander. Tabaksbladeren. Een toets van menthol geeft hem een beetje frisheid.

De middellange afdronk is erg kruidig en droog.

Een eerder ‘vuile’ Bunna, maar daar hou ik wel van. Hoe vettiger, hoe prettiger.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 27-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4637