WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Glenrothes 18 Year Old Soleo Collection

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 24, 2019 07:22:36

Distilleerderij: Glenrothes
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenrothes 18 Year Old, OB 2018, The Soleo Collection, Sherry Seasoned Casks
Kleur: amber
ABV: 43%

Gebakken Peren

In september 2018 kondigde Glenrothes aan dat ze haar Vintages ging vervangen door een goednieuwe reeks met leeftijdsaanduiding die naar de naam Soleo Collection zou luisteren. Dit was de eerste en toch wel ingrijpende beslissing die genomen werd, nadat Berry Brothers de malt terug verkocht aan voormalige eigenaar Edrington. Zes nieuwe malts zijn ondertussen op de markt: 10 Year Old, 12 Year Old, Whisky Maker’s Cut, 18 Year Old en 25 Year Old. Het is nog even wachten op de 40 Year Old. Soleo is een knipoog naar de Andalusische zon, waar de sherryvaten vandaan komen waarop Glenrothes haar whisky laat rijpen of finishen.

De neus begint nogal zwakjes, moet ik zeggen. Wat banaan, abrikozen, (veel) vanille, karamel, moutsuikers en iets van gebakken peren. Mooie toets van melkchocolade. Ruikt jonger dan zijn leeftijd.

Zachte en lichte body. Beetje olieachtig. Meteen erg zoet op peren en appelsien. Honing en karamel. Wordt een tikkeltje pittig dank zij gember, witte peper en iets van espresso.

De finish is net niet lang, braaf en aangenaam. Iets van noten op het sterfbed.

Allemansvriend, maar ik moet bekennen dat ik niet erg onder de indruk ben. Zeker als je weet dat hij 18 jaar oud is. Weinig complex en braaf. Reken op pakweg 100 tot 120 EUR voor een fles.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4629