WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Highland Park Dragon Legend

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 18, 2019 06:17:57

Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park Dragon Legend, OB 2017
Kleur: vol goud
ABV: 43.1%

Typische HP

Highland Park profileerde zich vroeger maar al te vaak met de slogan best spirit in the world, maar in de afgelopen jaren is de distilleerderij toch een beetje van haar sokkel gevallen voor vele whiskyliefhebbers. De officiële bottelingen zijn legio, veel te veel en veel te kort op elkaar en bovendien veel te duur, waardoor de liefhebber zich niet anders dan kan afvragen of het nog wel om de kwaliteit dan wel de kwantiteit gaat. En toch. Af en toe verschijnt er weer eens een leuke HP voor een normale prijs, zoals deze Dragon Legend die niet eens 50 EUR kost. Laten we hem dan toch maar een kans geven, zou ik zeggen.

Hij offreert een erg zoete neus op karamel en toffee, aangevuld met appels, kersen, citrusfruit en wat donkere pruimen. Tikkeltje waxy. Hint van witte chocolade. Slechts een heel klein beetje Orkney peat op de neus met wat zachte rook en toetsen van heide. Maar alles bij elkaar vind ik dit een best aardige neus, hoor.

De body lijkt nergens naar. Dit is bijna waterachtig. Da’s jammer. Maar de smaak valt me erg goed mee. Het begint zoet op gezouten karamel en gekarameliseerde appels met een mooie kruidigheid van de eik, alvorens de woodsmoke en turf zich laten gelden. Wordt stroperig zoet en romig, wat me aangenaam verrast.

De afdronk is zijn troef, want die is echt aangenaam. Middellang, tikkeltje rokerig en warm met wat hazelnoten en toffee op het sterfbed.

Dragon Legend komt van de legende van Sigurd, een volksheld die wijsheid verkreeg door het drinken van het bloed van de door hem verslagen draak Fafnir. Oh, well. Een mooie, typische HP die als entry level malt zeker kan dienen. Dankjewel, Manny!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4619