WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: VandeStreek 3565BC Bowmore Barrel Aged Porter

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 17, 2019 12:52:55

Brouwerij: VandeStreek
Regio: Nederland
Fles: VandeStreek 3565 BC Bowmore Barrel Aged Porter
Kleur: zwart
ABV: 11.2%

Koffie

Neen, 3565BC is géén jaartal (zou een beetje gek zijn, toch?), maar wel de postcode van Brouwerij VandeStreek in Overvecht, deelgemeente van Utrecht, alwaar dit whiskybier werd gebrouwen. Het is een imperial porter die rijpte op een voormalig Bowmore vat! Deze porter is zo zwart als de nacht en het lijkt wel teer als ik hem uitschenk! Dik en stroperig met slechts een filterdunne beige kraag die onmiddellijk verdwijnt. Kompleet ondoorzichtig als sterke koffie.

De neus is rijk op geroosterde koffiebonen, marsepein, kokosnoot en chocolade, karamel en gedroogd fruit, met zelfs een umami toets als van rauwe rosbief. En ja, er zit wel een vleugje turf in, wat ik dan maar aan het Bowmore vat zal toeschrijven.

Ooh, lekker! Romig en smeuïg op donker, gekonfijt fruit, karamel, gepofte kastanjes en zelfs een zoutje en een bittertje. De turf keert ook hier weer, zij het wel overstemt door het zoete van het bier. Koffie keert weer en domineert zelfs een beetje. Deze porter plakt echt wel aan je tanden.

Op de finish is hij best hartig. Het rauwe vlees keert eventjes weer. Maar op het sterfbed is het bitterzoet.

Dit bier is bijna een maaltijd op zich… dat gezegd zijnde: erg lekker. Bedankt, Manny.

Geproefd door Mark Dermul op 18-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4618