WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: VandeStreek 1972 Ben Nevis Barrel Aged Imperial Stout

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul ma, juni 17, 2019 06:48:12

Brouwerij: VandeStreek
Regio: Nederland
Fles: VandeStreek 1972 Ben Nevis Barrel Aged Imperial Stout
Kleur: zwart
ABV: 11.3%

Boozy

Toen mijn whiskygabber Manny uit Nederland onlangs nog eens afzakte naar Gent, bracht hij een paar whiskybiertjes mee, wetende dat ik dat af en toe echt wel kan smaken. Deze familiebrouwerij uit Utrecht heeft de hand kunnen leggen op een vat Ben Nevis 1972 dat onlangs gebotteld werd en liet daar hun Imperial Stout op rijpen. Hij schenk bijna als siroop en is git- en gitzwart! De donkerbruine kraag is na een halve minuut verdwenen.

De neus is zoetzuur en geeft heel wat herbale geuren af, als u het mij vraagt. Plantenresten in de zon, iets van soya-saus en mokka. Daarnaast zoethout, geroosterd graan, bittere chocolade en koude koffie. Een zilt randje. Stevige neus, hoor. Het aroma van whisky is voor mij niet te ontdekken, maar dat zal wel aan mij liggen.

Kijk, daar is de whisky al… op smaak is hij duidelijk aanwezig. Maakt het bier, dat een medium body heeft, een tikkeltje alcoholisch. De mout, de chocolade en het zoethout komen op smaak snel naar voren. Hij is bitterzoet en offreert ook wat gekonfijt, donker fruit. Beetje ‘boozy’, maar hey, het is wel een Imperial Stout, hé.

In de afdronk heb ik het gevoel net een tas koffie genuttigd te hebben.

Erg stevig biertje. Om langzaam van te genieten. Plakt flink. Maar wel erg lekker… in zijn genre.

Geproefd door Mark Dermul op 04-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4617