WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Amager Red Cap

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juni 16, 2019 16:18:00

Brouwerij: Amager Bryghus
Regio: Denemarken
Fles: Amager Red Cap
Kleur: mahonie
ABV: 9.5%

Bitter

Brouwhuis Amager ligt in Kastrup in Denemarken, op nog geen kilometer van de luchthaven ten zuiden van de hoofdstad Kopenhagen. In februari 2019 brachten ze vier biertjes op de markt onder de noemer ‘Wicked Tales of Scotland’, telkens gerijpt op een whiskyvat: The Black Donald (Heavily Peated Imperial Stout op Laphroaig), The Black Cat (Peated Baltic Porter op Bowmore), The Broobie (Double Mash Imperial Stout op Glen Garioch) en de Red Cap (Barrel Aged Wee Heavy op Auchentoshan). Het spreekt een beetje voor zich dat ik die laatste echt wel moest proberen. Het bier bracht 7 maanden door op het voormalige Auchentoshan vat. Hij is mahonie van kleur, schenkt met een dunne beige kraag die heel snel verdwijnt.

Hij ruikt donkerzoet op mout, karamel en rozijnen, met een hint van walnoten en een licht, maar niet onaangenaam zuurtje.

Op smaak is hij eerder zuur dan zoet, wat ik net wat minder verfrissend vind. Ik krijg opnieuw mout, karamel en gedroogd fruit (rozijntjes en vijg) met wederom wat noten. Hij bruist niet erg fel, waardoor hij wat stroperig overkomt.

In de afdronk wordt hij licht bitter.

Beetje te bitter naar mijn gading en van Auchentoshan geen spoor. Hier zou ik niet naar een tweede grijpen. Dat zegt genoeg.

Geproefd door Mark Dermul op 01-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).

  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4616