WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Dornoch Spirit Sample Cask #84

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 15, 2019 20:05:16

Distilleerderij: Dornoch
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Dornoch Spirit Sample, Style II, Cask #84
Kleur: zonlicht
ABV: 63.5%

Wonder

Het grote succes van de Thompson Brothers Organic Highland Gin (ik heb nog de eerste tien probeersels staan!) moesten Phil en Simon uitbreiden. Ze verhuisden naar een nieuwe, grotere locatie. En dus werd er een tweede crowdfunding ronde geopend, die nog steeds loopt. Je kan er een whiskyvat aankopen dat over minstens 5 jaar gebotteld zal worden. Marcel Kip uit Nederland – iemand die zich snel, zonder het te beseffen noch te willen, ontpopt tot een goeie vriend, heeft er zo twee. Vat 84 werd met Style II spirit gevuld op 13 april 2018 en ik mag hem proeven!

Stevige maar erg cleane new make met bubblegum, kweepeer, ananas en moutsuikers. Geen enkele off-note! Dit is rond en romig en ik ben nu al mezelf voor het hoofd aan het stoten dat ik hier zelf geen vat van aangeschaft heb.

Op smaak is het mooi gekruid op peper, vanille en… saffraan! Flink wat wit en geel fruit, zelfs na amper een jaar. Welk wonder is hier aan de gang? Dit kan niet anders dan een klein vat zijn van 50 liter max, toch? Geweldig detail: er zit wat cask residue in mijn sample, zoals je ook wel eens bij Blackadder tegenkomt in hun Raw Cask reeks. Alleen is het hier echt wel van het vat en niet achteraf commercieel toegevoegd.

Lang en zoet op flink wat woodsmoke.

Mijn sympathie voor de Thompson Brothers is bij deze meer dan verdubbeld. Volgende keer dat ik hen ontmoet ga ik ze uitgebreid feliciteren. Marcel… you’ve made a smart move. Dit is top! Twee flessen op termijn of ik unfriend je!

Geproefd door Mark Dermul op 07-06-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4614