WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kavalan Solist Vinho Barrique 2013 ‘Vina’ for WhiskyClub.co Taiwan

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, juni 09, 2019 09:36:22

Distilleerderij: Kavalan
Regio: Taiwan
Fles: Kavalan Solist Vinho Barrique 2013/2019 ‘Vina’ for WhiskyClub.co Taiwan, Cask #W130925001A, 199 bts
Kleur: mahonie
ABV: 56.3%

Kersen

Dit is een limited edition speciaal uitgebracht door Kavalan voor de Taiwanese WhiskyClub.co, waarvan mijn goeie vriend Joseph Wang voorzitter is. Ik heb de fles tevens aan hem te danken. Deze kreeg nog een erg speciaal label en de naam ‘Vina’ mee. Vina is de godin van de wijnranken. Moet een erg sexy dame geweest zijn, getuige het ruglabel. Het is trouwens nog maar mijn derde Vinho Barrique die ik probeer van deze Taiwanese distilleerderij – en de vorige twee lagen toch erg uit elkaar qua beleving.

De neus begint wat gesloten, maar heeft niet lang nodig om open te bloeien. Gekonfijte, donkere vruchten à la kumquat, mango, dadels, papaya en groene banaan. Wordt zelfs een tikkeltje snoeperig. Hint van Oosterse wierrook. Of beeldt ik mij dat in? De invloed van de wijn is prima onder controle. Dit is een erg aangename neus.

De aanzet begint zacht, maar dan volgt een explosie van rood fruit. Kersen, aardbeien, frambozen, aangevuld met pompelmoes en appelsien. De kruiden doen hun intrede en maken hem licht pikant, maar nooit bijtend. Kersen evolueren naar kersenlikeur. Hint van kokosnoot, echt waar. Citrus neemt midpalate de teugels in handen. Op geen enkel ogenblik dreigt deze wijnachtig of zurig te worden, integendeel. Heerlijk zoet met een pittig randje.

En wat blijft hij lang hangen, zeg! Een bijzonder lange, zoete afdronk. Heerlijk.

Wat fijn dat Joseph en zijn kornuiten zo’n mooi single cask konden bemachtigen. Thanks, Joseph, you weren’t kidding when you said this one was outstanding. I concur!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4607