WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Kavalan 2006 Virgin Oak for The Nectar

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, juni 08, 2019 07:28:10

Distilleerderij: Kavalan
Regio: Taiwan
Fles: Kavalan 12 Year Old 2006/2018 Virgin Oak for The Nectar, cask #N060828A41, 110 bts
Kleur: mahonie
ABV: 59.4%

Boem! Paukenslag!

Voor hun tiende verjaardag klopten de jongens en meisjes van The Nectar aan bij verschillende distilleerderijen die ze vertegenwoordigen om iets speciaals te bottelen voor hun 10e verjaardag. U kan een heleboel van die releases op mijn blog terugvinden. Maar deze was uitverkocht voordat ik er erg in had. Gelukkig kon ik hem via-via toch nog bemachtigen en ik ben er maar wat blij mee. Want het is een kanjer van een Kavalan, op virgin oak nog wel. Da’s voor mij voor het eerst. En wat een kleur!

De neus barst van het donkere en rode fruit, met duidelijke toetsen van rozijnen, frambozen, rode bessen, pruimen en granaatappel. Er zit ook een toets van meubelpoets of zelfs haarspray in, maar het stoort niet. Op de één of andere manier werkt het zelfs stimulerend. Wie had dat gedacht? Nog iets van rosbief en pruimtabak. Pittig gekruid, overigens, maar dat is niet echt een verrassing, natuurlijk. Virgin oak staat meestal garant voor een heel kruidenrekje en dat is hier niet anders. Boeiende neus!

Boem! Paukeslag! Amai, mijn klak, dat is een trap tegen de tanden! Opnieuw barst hij van het rode fruit, maar de kruiden en het hoge alcoholpercentage doen me toch even naar adem happen. Laat je hem even in het kuiltje van je tong rusten, dan ontwaar je een heel panoplie aan donkerzoete smaken en pikante kruiden zoals curry, kruidnagel, nootmuskaat en een mespuntje kaneel. Maar hij is niet voor broekventjes, hoor. Een heuse krachtpatser.

En dan is er nog de finish. Noem het gerust de Grote Finale, want dat is het absoluut. Donkerzoet, warm, kruidig en oneindig lang.

Een absolute monster, zowel op de neus als op de tong. Als je hem ergens ziet staan: niet twijfelen!

91/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4606