WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Miltonduff 10 Year Old 2007 Malts of Scotland

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, juni 04, 2019 07:16:09

Distilleerderij: Miltonduff
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Miltonduff 10 Year Old 2007/2018 Malts of Scotland, Marsala Hogshead #MoS18031, 307 bts
Kleur: amber
ABV: 55.2%

Makaron

Dit is al het vijfde vat Miltonduff dat de Duitse bottelaar Malts of Scotland op de markt brengt. Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik er nog maar eentje van geproefd heb (de 2004 op sherry, die in 2015 op de markt kwam). Maar dankzij mijn gabber Manny kan ik deze ook eens proberen. De whisky rijpte op een Marsala vat! Marsala is een versterkte wijn uit Sicilië die de whisky ongetwijfeld een flink zoetje zal meegeven. En in de kleur zie je ook een roze schijn.

Melkchocolade gevuld met aardbei. Echt waar, dat is het eerste wat ik op de neus krijg. Daarna cuberdons, herfstbladeren, marsepein, makaron en koude koffie. Hint van getoaste eik, maar ook van aardappelschillen. Erg zoet en een tikkeltje umami, maar wel mooi.

De body is een tikkeltje licht, maar het stoort niet. Op smaak is hij erg zoet op rood fruit en meteen bijzonder pikant. Chilipepers vooral, maar ook wat kruidnagel en iets van saffraan. Het hout zorgt voor een bitter randje.

De afdronk is betrekkelijk lang, zoet en warm.

Aparte, ietwat snoeperige Miltonduff, die me wel aanstaat. Dankjewel, Manny.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4602