WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Wagging Finger New Make Spirit

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, mei 30, 2019 08:23:35

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Wagging Finger New Make Spirit, lightly peated
Kleur: clear
ABV: 50%

Patroon

U weet dat ik een zwak heb voor new make spirit. Ik heb er al aardig wat kunnen proeven. En laat Erik Molenaar, van de Wagging Finger Distillery in Deventer nu ook whisky zijn beginnen stoken. De spirit die ik voor mijn neus heb staan, werd gestookt op 6 februari van dit jaar en versneden naar 50%. Hij is licht geturfd (20 tot 25 ppm). Het is het distillaat van de Patronen en rijpt momenteel op een voormalig Fino sherryvat. Ik proef het puur.

De typische noten van graan en plat gekookte groenten zijn hier toch minder in aanwezig. Dit is een erg cleane new make die al een eerste zoetje vertoont en zelfs een frisheid als van munt. Da’s toch best verrassend. En erg aangenaam. Daarnaast vertaalt de turf zich in een erg zachte rokerigheid. Een tikkeltje zoetzuur, maar romig. Ik ben onmiddellijk fan.

Ook op smaak is het allemaal om ter cleanst. Lekker mout-achtig, nu. En de rokerigheid wordt groots en zet je mond helemaal in vuur en vlam. Zeer vol van smaak. Doet me wat dennken aan aalbessen en aarde. Er zit geen enkele off-note in. Prima.

De afdronk is lang, rokerig zoet en gewoonweg zalig.

Dit is een geweldige new make. En van Erik’s gin en genever weten we al dat hij over goede vaten beschikt, dus voorspel ik dat dit een grootse whisky gaat worden. Knap staaltje vakmanschap!

Geproefd door Mark Dermul op 02-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).



  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4597