WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: William Kerr’s Borders Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, mei 28, 2019 07:21:38

Distilleerderij: Borders Distillery
Regio: Schotland
Fles: William Kerr’s Borders Gin
Kleur: clear
ABV: 43%

Honingzoet

De Borders Distillery in Hawick werd opgericht in maart 2018 en is momenteel volop bezig met het stoken van whisky. Je kan zelfs je eigen vat bestellen, als je voldoende centen en geduld hebt. Maar zoals zovele upstarts, heeft ook Borders een eigen gin op de markt, zodat de rekeningen kunnen betaald worden terwijl de whisky rijp. William Kerr (1779-1814) was één van Schotland’s bekendste botanisten, geboren in Hawick, verantwoordelijk voor de introductie van maar liefst 238 nieuwe plantensoorten in het land. Deze gin is naar hem vernoemd. Hij werd gestookt met jeneverbes, citrusschillen, engelwortel, zoethout, koriander en cassiaschors in een zogenaamde Carter Head still.

De neus is verrassend romig en zelfs donkerzoet! Een beetje floraal met flink wat appelsienschillen en jeneverbessen, wat koriander en allspice. Wordt een beetje snoeperig, maar storen doet het allerminst. Ik zou zweren dat ik honing ruik, maar dat kan natuurlijk niet. Leuke verrassing.

Op smaak kan hij de belofte van de neus niet helemaal waarmaken. Romig met een goeie body, maar qua smaak een beetje vlak en braaf. Opnieuw honingzoet met wat citrus en zachte kruiden. Midpalate wordt zoethout dominant. De tweede slok is alvast beter dan de eerste.

De afdronk is verrassend herbaal met citrusschillen en groene kruiden maar wel erg zacht. Zeg maar delicaat.

GIN & TONIC

Deze behoeft weinig franje, dus voeg ik enkel wat citoen- en limoenschillen toe aan mijn tot de nok met ijs gevulde glas. Een goeie scheut van de gin en de Fever Tree Mediterranean. Dat zorg voor een zoete maar erg ‘groene’ G&T. Lijkt wel een kruidendrankje uit een album van Asterix & Obelix.

Leuke gin, maar weinig meer. Ik ben wel nieuwsgierig naar hun whisky, maar dat is nog een paar jaar geduld oefenen. Bedankt, Niek & Ilse.

Geproefd door Mark Dermul op 11-05-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4593