WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree - batch 07

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, mei 26, 2019 16:02:06

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythreen batch 07, 50cl
Kleur: clear
ABV: 46%

Yoghurt

Flavour Twentythree is een Nederlandse gin (gestookt bij Erik Molenaar van Wagging Finger) met een Belgische twist, want naar een recept van de jongens en meisjes van BYOB-C (zeg ‘biopsy’), oftewel de Bring Your Own Bottle Club. Abrikozen en rozemarijn, daar draait het in deze zevende batch om. In tegenstelling tot de zesde batch, heeft deze gin geen vatrijping ondergaan.

Ja! Dit is geweldig op de neus. De jeneverbes domineert heel even, maar maakt dan bijzonder snel plaats voor yoghurt met stukjes abrikoos. Heel romig, bijna melkachtig, op de neus.

Ook op smaak is hij erg romig. Compleet verstoken van kruidigheid op een tikkeltje rozemarijn en een enkel peperbolletje na, is hij niet zozeer fruitig dan wel romig zoet. Make sense?

De afdronk is dan weer kruidig warm, wie had dat gedacht? Maar vergis u niet: het eindstation is een heerlijk bittertje, wat ik van een gin verwacht.

GIN & TONIC

Ik vulde mijn glas met een grote hoeveelheid ijs – uiteraard – en wat sinaasappelzeste. Daar voegde ik nog een extra zoetje aan toe in de vorm van een kaneelstokje. Het geheel overgoot ik met de Fever Tree Clementine. Een verrassend romige G&T met een oranje twist werd mijn deel. Abrikozen en appelsienen: het werkt! Feest!

Puur is het een absolute eetlustopwekker, echt waar. En weet je, hij combineert goed met verschillende tonics, zo veelzijdig is hij. Mijn favoriete combo is alvast die met de tonic hierboven beschreven, maar ik zou zeggen: experimenteer er op los.

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4590