WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flavour Twentythree - batch 06

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, mei 26, 2019 09:10:21

Distilleerderij: Wagging Finger
Regio: Nederland
Fles: Flavour Twentythree, batch 06, 50cl
Kleur: stro
ABV: 47%

Vanille & Mandarijnen

De jongens en meisjes van Flavour Twentythree hebben niet stilgezeten in de afgelopen maanden. Ik proefde al de eerste 5 batches en die konden stuk voor stuk bekoren. Ondertussen zijn batches 6, 7 en zelfs 8 al op de markt, telkens in flesjes van 50cl. Hoog tijd om mijn schade in te halen. Deze zesde batch heeft alvast een volledig nieuw label en kreeg de naam ‘Roses on a Breeze’ mee.

De neus is erg zacht en zoet. Vanille-ijs en rozenwater komen onmiddellijk naar voren. Zou hier diezelfde Damascusroos aan toegevoegd zijn, zoals bij batch 5. Zou zomaar kunnen. Romig en floraal met een hint van citrus. De jeneverbes speelt hier duidelijk tweede viool.

Ook op smaak is het één en al zoetigheid. De vanille steelt de show. Dit is vloeibaar vanille-ijs, echt waar. Maar met een kruidig randje. Wat is hij mooi. De rijping op eik – ik zou niet weten hoe lang – heeft deze gin echt iets extra gegeven.

De afdronk is lang en zacht met een bittertje op het sterfbed. Klasse.

GIN & TONIC

Veel ijs, wat citruszeste en de Fever Tree Mediterranean maken van deze gin & tonic een feest. Hij is bitterzoet – ik krijg nu flink wat sappige mandarijnen – en zalig verfrissend.

Wederom een pareltje van de Wagging Finger distilleerderij, met de nodige Vlaame imput van de jongens en meisjes van BYOB-C. Aanrader (hoewel ik absoluut niet weet of hij nog beschikbaar is).

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4589