WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: 20457 Hafencity Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, mei 25, 2019 17:11:25

Distilleerderij: onbekend
Regio: Duitsland
Fles: 20457 Hafencity Gin, 50cl
Kleur: clear
ABV: 41%

Hamburg

20457 is de postcode van de Duitse havenstad Hamburg (vandaar ‘Hafencity’). Deze gin wordt in een kleine koperen ketel van 200 liter van Arnold Holstein gestookt met botanicals die dagenlang mochten macereren om alle essentiële oliën te extraheren. Men maakt gebruik van viervoudig distillatie. Botteling gebeurt met de hand en elke fles wordt afzonderlijk genummerd. Mijn Hamburgse vriend Heiko bracht hem voor me mee. Ik aanvaarde hem in grote dank.

De neus is apart. Koel en metaalachtig, alsof hij uit blik werd geschonken. Geen klassieker alvast, want de neus offreert vanille en rood fruit, iets wat ik nog nooit bij een gin mocht ontdekken. Ik vind het wel erg leuk. Pas later komen jeneverbes en appelsienen om de hoek loeren. Lekker!

Hij is stroperig en snoeperig op de tong. Best floraal, maar kruidig tegelijkertijd. Hij smaakt een beetje vreemd en ik kan er niet echt de vinger op leggen. Wat ik wel weet is dat ik het erg lekker vind. Vanille, roomsnoepjes, appelsien, kinine en zoethout. Goed hoor.

In de afdronk verraadt hij toch wat kardemom, wat voor een middellange, kruidige finish zorgt.

GIN & TONIC

Ik vulde mijn glas met ijs, sinaaszeste en een kaneelstokje en voegde er de Fever Tree Clementine (van Sergio Herman) aan toe. Het resultaat mag er wezen. Een zoete, snoeperige G&T die niet meteen het geliefde bittertje oplevert, maar wel door zoetekauwen onder ons op prijs gesteld zal worden.

Vielen dank, Heiko, das ist sehr lecker.

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4588