WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Perfect Day Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, mei 25, 2019 07:27:47

Distilleerderij: De Cort Distillery
Regio: België
Fles: Perfect Day Gin, 50cl
Kleur: clear
ABV: 42%

Instant Classic

Wie herinnert zich nog die speciale gins van Ground Control uit Open Up Distillery te Pepingen? Manu en Sofie De Cort komen nu opzetten met een nieuwe gin uit het Pajottenland, na twee jaar zoeken naar het perfecte recept (ziet u wat ik daar deed?). In zwarte stenen flesjes van 500ml aan zo’n 30 EUR presenteert hij nu de Perfect Day Gin, een Belgische London Dry die hij in zijn Duitse Holstein afstookte met jeneverbes, koriander, kardemom, citroen- en appelsienzeste, ijzerkruid en iriswortel.

Hij is vol en rijk, die neus. De jeneverbes leidt, de citrus volgt en de kruiden spelen tweede viool, waardoor deze gin echt van meet af aan een klassieker wordt. Ah, terug naar de basis. Less is more. Erg mooie gin op de neus.

Ook op smaak is het een instant classic. Enerzijds juniper-driven, zoals dat heet, maar anderzijds met een mooi zoetje en zelfs iets floraal. Heerlijk om puur te drinken met een blokje ijs (of twee).

In de afdronk wordt hij een tikkeltje snoeperig en doet hij me aan cuberdons denken.

GIN & TONIC

Een gin met zo’n kwaliteit laat zich naar mijn mening nog het best mixen met een neutrale tonic, dus koos ik voor de Fever Tree. Uiteraard ging er wat citrus in het glas, naast het obligate en veelvuldige ijs. Een heerlijk, bijzonder bitterzoete G&T is mijn deel. Ja, ik beken. Mijn dag is nu perfect.

Glenn van Gun Ur Way bedacht deze Perfect Day Gin met een score van 92. Terecht. Wist-je-dat-je: Manu en Sofie hebben in een soortgelijk flesje – maar dan wit – een Perfect Day Pastis gelanceerd.

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4587