WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Lisboa Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, mei 24, 2019 16:19:29

Distilleerderij: Gin Lovers
Regio: Portugal
Fles: Lisboa Gin
Kleur: clear
ABV: 41%

Lissabon

Mijn lieve vriendin Michèle ging vorige zomer op vakantie naar Lissabon. Zowel Michèle als haar man Jeroen houden wel van een goed glas, dus hoeft het niet te verbazen dat ze in het lokale nachtleven terecht kwamen en deze Portugese gin ontdekten. Was ze toch wel zo lief om een flesje mee te brengen voor ondergetekende zeker? Hoe leuk! Hij werd speciaal voor de bekende bar Gin Lovers ontworpen en komt in een stenen kruik met de typische gele tram in het logo. Lissabon ligt op zeven heuvels, dus werden voor deze gin zeven botanicals gebruikt, waarvan de vreemdste ongetwijfeld sla is. U leest het goed: sla. Daarnaast ook nog kruidnagel, kaneel, koffie, zout, Arinto druiven en Portugese basilicum. Dat klinkt allemaal veelbelovend!

Ja, dit is wel apart en erg mooi. Aards en kruidig, maar tegelijkertijd zomers fris. Bijna exotisch, zeg maar. Zoet met citrus, maar het zilte randje geeft hem een apart karakter. Doet me op een vreemde – maar goede – manier ook denken aan een bunsenbrander. Vreemd, hé. Maar het werkt.

Hij is erg romig en fris, met jeneverbes en citrus vooraan, maar al snel wordt hij warm van het kruidnagel. Hij wordt er helemaal pittig van. Ook op smaak krijg je dat mespuntje zilt en ik hou er wel van. Ik krijg het gevoel alsof ik op een zonnig terras zit aan de kust, in de buurt van de Torre de Belém.

Van een afdronk, daarentegen, is hier amper sprake. Hij is erg snel weg. Soit.

GIN & TONIC

Zo’n charismatische gin verdient het van aangelengd te worden met een neutrale tonic, zodat hij zijn karakter ten volle kan laten zien. Dat gezegd zijnde deed ik wel de moeite om wat zuiders fruit aan mijn G&T toe te voegen. En veel meer zomers dan dit kan je in je glas amper krijgen. Heerlijk.

Aanrader! Deze gin voert me terug naar Lissabon, waar ik zo’n twintig jaar geleden voor het laatst op bezoek was. Dankjewel, Michèle! Dearly Beloved? Ik heb een tip voor onze volgende citytrip!

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4586