WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Havn Black - Antwerp

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, mei 23, 2019 12:23:34

Distilleerderij: onbekend
Regio: België
Fles: Havn Black – ARN - Antwerp
Kleur: clear
ABV: 40%

Rabarber

Havn gin is, in tegenstelling tot wat je zou vermoeden, echt wel een Belgisch product. Waar hij precies gestookt wordt, vertellen de maker liever niet, maar er zijn wel 4 verschillende versies die zich onderscheiden door de botanicals (en de kleur van de fles). Ze verwijzen alle vier naar een bepaalde haven: Bangkok, Copenhagen, Marseille en Antwerpen. Aangezien ik de eerste dertig jaar van mijn leven als rasechte Sinjoor heb doorgebracht, kan ik de zwarte fles met havencode ANR uiteraard niet aan mij laten passeren. De Havn Antwerp gin werd gestookt met rabarber, kaneel, anijs en vanille. De zwarte fles – die met metaalverf werd gespoten waar nadien stroom op gezet werd, waardoor ze een geweldig gevlamd resultaat krijgt – verwijst naar de Vlaamse gietijzeren stoofpotten van weleer.

De neus is absoluut subliem! Ik vind de geur van rabarber – die duidelijk domineert – simpelweg heerlijk en… rustgevend (for lack of a better word). Dit is een beetje thuiskomen, eerlijk gezegd. Ik kan me voorstellen dat dit u vreemd in de oren klinkt. Kaneel en vanille maken hem erg zoet, maar dat stoort allerminst. Zelfs het feit dat hij een beetje bubblegummy wordt, kan me niet deren. Dit is lekker!

Ook op smaak lijkt het wel alsof een kauwgom vloeibaar geworden is. Maar de rabarber – en in mindere mate zeker ook het steranijs – is onmiskenbaar en heel apart. Dit is zo apart en speciaal dat ik niet anders kan dan hem lekker te vinden.

De afdronk is middellang, mierzoet en snoeperig.

GIN & TONIC

Fever Tree Mediterranean is mijn tonic van dienst. Ik probeer het snoeperige wat te counteren door enkel citrusschillen toe te voegen. De rabarber wordt hierdoor een beetje onder controle gebracht, maar het anijs wordt als het ware woest. Nu is mijn drankje op de neus vloeibare drop. Te gek! Op smaak is het een bommetje dat een glimlach op mijn gezicht tovert. Wat een speelse en erg aparte G&T is me dat! Aanrader.

Met zijn prijskaartje van om en bij de 60 EUR kan je Havn bezwaarlijk goedkoop noemen, maar dat geld heb ik er in dit geval echt wel graag voor over. Drink hem puur!

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4584