WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Flemish Gin 20-3

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, mei 23, 2019 07:23:05

Distilleerderij: Stokerij De Moor
Regio: België
Fles: Flemish Gin 20-3
Kleur: clear
ABV: 46%

Drieëntwintig

Stokerij De Moor heeft een goeie reputatie. Ik proefde al jenever en zelfs single malt van hen en was aangenaam verrast. Hun Flemish Gin 20-3 bevat – zoals de naam al aangeeft – niet minder dan 23 botanicals. Ik som ze even voor u op: jeneverbes, staartpeper, kardemom, gemberwortel, paradijszaad, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, citroenschil, sinaasschil, korianderzaad, zoethout, steranijs, cassiepijp, rozemarijn, iriswortel, hop, duizendblad, lavendelbloesem, gezegende distel, gentiaanwortel, engelwortel en johannesbrood. Dat kan tellen. Maar is de gin ook lekker?

Complexe neus! Hier is echt vanalles aan de gang. Met zoveel botanicals hoeft dat niet te verbazen, maar ik was bang dat het een kakafonie zou worden, maar dat is het niet. Hij is romig, zoet en herbaal tegelijkertijd, maar er is geen enkel botanical dat de aandacht opeist. Hij is dan ook verrassend moeilijk te omschrijven. Ik ga me beperken tot complex. Zoek het zelf maar uit…

Hij is romig en bitterzoet, lekker kruidig en warm. Zoals het hoort, komt er midpalate een mooie bitterheid naar boven. Dit is erg lekker en ik moet van mijn hart een steen maken om deze te mixen met tonic. Maar alles voor de wetenschap…

De afdronk is bijzonder lang, warm en kruidig met een mooi bittertje.

GIN & TONIC

Ik neem een longdrink glas met ijsblokjes, voeg daar een flinke scheut van deze gin aan toe en versier mijn glas met een enkel schijfje limoen. De tonic van dienst is de Erasmus Bond Botanical. Hoewel de neus eerder vlak wordt (jammer!), is het op smaak echt een lekkere, zomerse en citrus-driven G&T. Je zal ver moeten zoeken om iemand te vinden die deze niet lekker vindt.

Als ik na afloop van mijn proefsessie, die toch een halfuurtje in beslag nam, deze tasting notes even herlees, merk ik dat ik eigenlijk bijzonder weinig info heb gegeven. Wat een complexe, mysterieuze gin. Drink hem zeker ook een keertje puur! Topper. Bedankt voor het sample, Marc!

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4583