WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Crazy Monday Gin

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 22, 2019 15:27:12

Distilleerderij: onbekend
Regio: België
Fles: Crazy Monday Gin, 50cl
Kleur: clear
ABV: 46%

Vloeibare Waanzin

De Crazy Monday Gin is een Belgisch product, maar waar hij precies gedistilleerd wordt, is een goed bewaard geheim. Wel weten we dat er naast de verplichte jeneverbes ook iriswortel, kardemom en zwarte peper als botanicals werden gebruikt. Volgens de website zou het idee van deze gin op een zotte maandag aan de toog van gin bar Le Dimanche bedacht zijn. De link met de naam is rap gelegd. Op de fles prijkt het Pittems Zotteke, een zonderling volksfiguur. De gin omschrijven de makers graag als vloeibare waanzin.

De neus is bijzonder herbaal, alsof je rondloopt in een natuurreservaat. Flink wat gras, stilstaand water, nat mos, wilde bloemen en kruiden. Pas na lang ruiken, krijg ik ook wat zoets. Apart, dat is het minste wat je hiervan kan zeggen. Of misschien moet ik dat maar bestempelen als ‘crazy’.

Op smaak komt de citrus dan weer het eerst en nog geen klein beetje ook. Dit is vooral citroen en dan pas kruiden en dan pas de herbale toetsen. De neus was wat bevreemdend – maar het werkte wel – maar de smaak is dan weer eerder klassiek. Daar is natuurlijk niets mis mee.

De afdronk is allemaal citrus en duurt niet erg lang.

GIN & TONIC

Ik vul mijn ballonglas met veel ijs, een goeie scheut Crazy Monday, een paar citroenschillen en een partje limoen en leng hem aan met de eerder neutrale, maar prettig parelende Thomas Henry. Op de neus blijft het een beetje ‘waanzin’, maar op smaak is het lekker fris en zomers.

Leuke gin van eigen bodem. Maar 48 EUR voor een halve liter is aan de prijzige kant.

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4582