WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Gin: Buss N.509 Pink Grapefruit

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul wo, mei 22, 2019 06:59:00

Distilleerderij: Buss
Regio: België
Fles: Buss N.509 Pink Grapefruit
Kleur: clear
ABV: 40%

Pompelmoes

Buss is een gin van eigen bodem. Er zijn al verschillende expressies, maar vandaag had ik zin in een bittertje, en laat dat nu net de karaktertrek bij uitstek zijn van deze Buss N.509 Pink Grapefruit. Zoals de naam verklapt, is deze gin dus geïnfuseerd met roze pompelmoes. Hoewel de gin een heel klein beetje roze kleurde, moest ik vaststellen dat – tegen de tijd dat ik mijn fles opende – de kleur al vervaagt was. Dat is overigens een volledig natuurlijk fenomeen. De gin wordt gestookt van graan en als botanicals wordt het volgende er aan toegevoegd: jeneverbes, koriander, zoethout, engelwortel, vanille, kardemom, iriswortel, appelsien en citroen en tot slot de reeds eerder vermelde roze pompelmoes.

De neus begint zacht en is zoeter dan je van een gin zou verwachten. Vooral het citrusfruit schemert sterk door en in alle eerlijkheid heb ik het gevoel aan een glas Sprite te ruiken.

Op smaak is het al veel beter. Een mooie kruidigheid gaat de vanille en het bittere fruit vooraf. Fris en karaktervol. Midpalate wordt hij een beetje warm van de koriander en het zoethout. Lekker romig.

Hij blijft tevens verrassend lang hangen en sterft een pittig bittere dood.

GIN & TONIC

Aangezien deze gin op smaak lekker bitter is en ik dat niet wil verdoezelen, neem ik een neutrale tonic. Ik kies voor de Belgische Syndrome Velvet. Als garnituur doe ik er een takje jeneverbesjes en een schijfje roze pompelmoes bij. Het resultaat is een frisse, zomerse en heerlijk bittere G&T die er nog goed uitziet ook. De zomer kan beginnen!

Deze gin won in 2018 op twee verschillende concours een zilveren medaille. En met zijn prijskaartje van 40 EUR voor een 70cl-fles ook erg fair geprijsd.

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4581