WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Teeling Single Malt Irish Whiskey

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul do, mei 09, 2019 17:38:52

Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling Single Malt Irish Whiskey, OB 2019
Kleur: stro
ABV: 46%

Appelgebak

Teeling timmert langzaam maar zeker aan de weg en is stilaan een ijzersterke reputatie aan het opbouwen. Ze hebben natuurlijk veel te danken aan de zogenaamde ‘family stock’ van Cooley die in 2011 uit de overnamedeal met Beam-Suntory kon gehouden worden om zelf op de markt te brengen onder het Teeling label, terwijl de broers Jack & Stephen volle bak aan het stoken zijn in hun nieuwe distilleerderij die sinds 2015 operationeel is in hartje Dublin. Ik proef hun Teeling single malt, gebotteld in 2019.

Erg fruitige en zoete neus op appels, meloen, citrus en iets van banaan overrijpe kersen. Een flink grassige toets en wat vanille. Heidehoning. Witte wijn. Beetje kruidig en alcoholisch.

Best krachtig op de tong, moet ik zeggen. En erg kruidig op witte peper, nootmuskaat en gember. Qua fruitigheid denk ik eerder aan abrikozen, banaan en appels. Tikkeltje zesty. Zomer in je glas.

Middellange afdronk waarbij het fruit definitief de duimen moet leggen voor de kruiden en de eik, wat hem een drogende finale geeft.

Deze houdt mooi het midden tussen de eerdere batches die ik al proefde. Deze Ier kan zowel als aperitief dienen, als bij een zoet dessert. Appelgebak en deze Teeling gaan goed samen, geloof me.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4566