WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Auchentoshan 10 Year Old 2008 Distillery Cask #3814

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, april 30, 2019 07:24:21

Distilleerderij: Auchentoshan
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Auchentoshan 10 Year Old 2008/2019, Distillery Exclusive, Californian Red Wine Cask #3814
Kleur: koper
ABV: 57.8%

California

Voor het eerst – voor zover ik weet – wordt er aan het einde van de distillery tour een Californian Red Wine Cask aangeboden als Distillery Exclusive. Ik weet dat mijn geliefde Lowlander een liefdesrelatie heeft met rode wijnvaten, maar die kwamen steeds uit de Bordeaux. Ik ben bijgevolg erg benieuwd wat dit vat uit de States met de triple distilled spirit van Auchentoshan gedaan heeft.

Zalige neus! Een truckload van rood fruit en herfstbladeren, zonder ook maar één spoortje kaas, wat ik in sommige Bordeaux casks al wel eens had. Honing, rozijntjes, chocolade, kersen, frambozen, aardbeien… the works. Wat een lekker fruitige en stiekem best snoeperige Auchentoshan is me dat.

Het alcoholpercentage is niet voor broekventjes, maar toch laat deze zich vlotjes drinken. Hij is snoeperig zoet met een pikant randje als van peper en kruidnagel. Stevige jongen, maar met een speels karakter. Geen tikkeltje astringent, geen spoortje hout te veel, dit is gewoon prima in balans en lekker.

De afdronk is bijzonder lang, pittig gekruid en zoet.

De snoepers en zoetekauwen onder ons gaan hiervan smullen. Zet hem gerust op tafel bij een zachte kaas of bij een – I kid you not – aardbeigebakje. Of – en nu ga ik vloeken in de kerk – gebruik ‘m in een cocktail. Echt waar, maak hier maar eens een Old Fashioned mee! You will thank me later.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4553