WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Littlemill 22 Year Old 1989 Thosop Import

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul di, april 16, 2019 06:12:09

Distilleerderij: Littlemill
Regio: Schotland (Lowlands)
Fles: Littlemill 22 Year Old 1989/2011 Thosop Import, Refill Sherry Cask, 227 bts
Kleur: brons
ABV: 55.4%

I Could Not Care Less

Goh, te bedenken dat dit al in 2011 op de markt kwam en ik nu pas kans zie hem te proeven – dankzij Imanuel, waarvoor dank. Dit is een Littlemill die door Luc Timmermans destijds onder zijn zogenaamde Handwritten Labels op de markt werd gebracht, ondertussen nergens meer te vinden, natuurlijk.

Geweldige ietwat old school neus met flink wat bittere appelsienen, mierzoete kersen en een florale toets, overgoten met donkere karamelsiroop. Gember en zoethout, kaneel en kruidnagel. Rumrozijnen, mokka en een hint van chocolade. Helemaal op de achtergrond een lichte toets van houtlijm, maar het werkt.

Hij mocht wat meer body hebben, wat mij betreft, maar op smaak is dit een absolute bom! Zoetzuur op kersen, kiwi, pompelmoes, appelsien, rozijnen, kruisbessen en kandijsuiker, terwijl het hout hem licht drogend maakt. Wederom kruidig, maar die zijn zachter dan de neus deed vermoeden. Het sherryvat heeft alvast erg zijn stempel gedrukt, maar als het zo lekker is, kan je dat alleen maar toejuichen.

De afdronk is middellang, drogend en heerlijk old school.

Het zachte karakter van Littlemill is een beetje zoek door het erg actieve sherryvat, maar I could not care less, want simpelweg een overheerlijke dram. Bedankt, Manny!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-04-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4533