WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

The Celts 22 Year Old 1996 for MMM

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul zo, april 14, 2019 09:51:43

Bottelaar: Mark & Manny's Malts
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: The Celts 22 Year Old 1996 for Mark & Manny's Malts, 50 bts
Kleur: oud goud
ABV: 50.5%

De Kelten

Voor onze tweede single cask release in de Tribe Series ontwierp Jurgen Robyns wederom een geweldig label. Deze keer De Kelten, een strijdvaardig volk. En net als bij de Picts gaat het om een geheime distilleerderij in het hartje van de Speyside, opgericht in 1892 en eveneens uit de vallei van het hert – slechts op een steenworp van de erg bekende distilleerderij waar onze Picts vandaan kwam. Nuff said! Hij rijpte op een bourbonvat gedurende 22 lange jaren. En hij is ronduit prachtig, dank u zeer.

Zachte en bijzonder fruitige neus op appel, peer en mandarijn met een hint van roze pompelmoes, aangevuld met ananas en sappige abrikozen. Turks Fruit, honing, zoethout en rozenwater. Hint van Graeffe suiker (u weet wel, die lichtbruine suiker die op de pannenkoek mag). Heerlijk.

Hij is lekker olieachtig en zijdezacht. Toch verschijnt er onmiddellijk een erg mooie kruidige toets van witte peper, gember en zoethout. Het fruit van de neus keert in volle glorie weer.

De heerlijk lange en zoete finish geeft me een warm gevoel van binnen. Hartverwarmend.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar deze is nog net iets beter dan The Picts en die was al geweldig. Ze weten daar in Dufftown echt wel waar ze mee bezig zijn.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 15-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4531