WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tomatin 28 Year Old 1990 WhiskyBroker

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul za, april 06, 2019 07:41:20

Distilleerderij: Tomatin
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Tomatin 28 Year Old 1990/2018 WhiskyBroker, Refill Bourbon Barrel #10812, 143 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 40.2%

Del Monte

Goh, ik heb al een 40-tal Tomatin achter de kiezen en deze Highlander stelt zelden teleur. De verwachtingen voor dit 28-jarige single cask liggen dan ook betrekkelijk hoog. Maar wat een bleke jongen, zeg! Tja, refill bourbon, dus zal wel spirit-driven zijn, zeker?

Mooie neus op tropisch fruit met een zuurtje als van grapefruit en kruisbessen. Limoensap en Turks Fruit. Vanille en slechts een hint van het hout. Dit is erg mooi, uitnodigend en zomers zoet.

De aanzet is erg zacht, maar qua smaak zit het meteen erg goed. Een geweldig bommetje van zomers fruit. Doet wat denken aan fruitsalade op lichte siroop uit blik van Del Monte. En ondanks het feit dat het ABV naar quasi het minimum gedaald is – wat de bottelaar waarschijnlijk verplichte van deze op fles te trekken – is hij echt wel aangenaam drinkbaar en niet zwak. Verre van.

De afdronk is middellang, mierzoet met een pepertje en een hint van suikerspin.

Ja, schenk dat op een zomerse dag en zet je in de tuin en life is good. Met dank aan Anthony voor het gulle sample.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4523