WhivieBlog

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Tomatin 12 Year Old 2005 for Maltclan

Tasting NotesGeplaatst door Mark Dermul vr, april 05, 2019 08:34:13

Distilleerderij: Tomatin
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Tomatin 12 Year Old 2005/2017 OB for Maltclan, Cask #2705, 235 bts
Kleur: stro
ABV: 55.3%

Kinine

Maltclan behoeft niet bepaald nog een introductie, toch? Deze sympathieke club uit Halle organiseert immers elk jaar een tof festival met bijhorende botteling. Dit is er zo eentje, een officiële nog wel. Deze Tomatin betreft een single cask dat in 2005 te slapen werd gelegd en op vatsterkte gebotteld is. Aan het kleurtje te zien, betreft het een bourbon cask.

De neus bevestigt het bourbonvat. Boerenboter, banaan, appels en peren en perzik en een beetje citroen. Lekker romig, dat wel, maar voor de rest in alle eerlijkheid weinig uitgesproken.

Ook op de tong blijkt dit een lekker romige malt te zijn. Wederom wit fruit en citrus, banaan en perzik – vooral dat laatste komt op smaak mooi door en maakt er een groter fruitbom van dan de neus deed vermoeden. Kinine, witte peper, gember. Mooi.

De afdronk is lang en kruidig, met wat kinine op het sterfbed, wat voor een mooie bitterheid zorgt.

Leuke Tomatin die de Maltclan eer aandoet, zonder echt een klepper te zijn. Hij was met zijn 65 EUR echt mooi betaalbaar ook.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 25-03-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).  • Reacties(0)//blog.whivie.be/#post4522